My image
issue 45 - August/September 2018
CURVE magazine cover August/September 2018
Insprire  Home  

INTERIOR / EXTERIOR

An English Home Brings the Outdoors In

'The Hong Kong House" is a private extension and renovation project, completed in late 2017 by Winchester based architects AR Design Studio. A world away from the client's former home in Hong Kong, the house provides an opportunity for the family to have a familiar inside out space to live in and relax. Set beside an ancient Roman road, the existing Grade II listed Victorian property is a beautiful townhouse of proud red brick. The clients bought the house for its scale and charm and approached AR Design Studio to help bring it up to modern standards and provide a much needed connection to their stunning walled garden.

AR Design Studio's approach to the existing house focused on sensitive restoration. The removal of the existing kitchen allowed for the creation of a quiet drawing room while setting up an enfilade of spaces along the rear of the home. The family room is the bridge between the rooms of the home and the new garden room.

Where once there were large windows, now there are cut out doorways, allowing light from the glass link to flood deep into the house. Three steps are the threshold separating the old and the new, guiding you from a vertically formatted space into the horizontal space of the new garden room.

The garden room is AR Design Studio's refined addition to the existing house, acting as a bridge between the garden and the home. A glass link prevents the old and the new clashing with one another with light touch reducing the physical impact on the listed building, while exposing the character of its brickwork.

To read more grab your latest issue on news stands out now.



        
ISSUE HIGHLIGHTS
Twitter icon Facebook icon
© 2018 Mantra Communications - All Rights Reserved
Home About Curve Curve Supplements About Mantra Subscribe Contact